top of page
IMG_6315 2_edited.jpg

Notarul Public

Notarul Public este  un functionar public numit de Ministrul Justitiei. Este martorul  impartial si mai ales garantul,  acordurilor si instrumentelor juridice pe care le elaboreaza (cunoscute sub numele de "Acte autentice notariale"), care au acelasi statut ca si hotarârile judecatoresti. Notarul public arhiveaza toate actele care au fost supuse unei proceduri notariale, ceea ce face sa fie foarte usoara emiterea de duplicate dupa acestea de câte ori este necesar.

Rolul Notarului nu este pregnant doar în cadrul tranzactiilor imobiliare, competenta si cunostintele sale acoperind, de asemenea, probleme de dreptul familiei inclusiv al regimurilor matrimoniale, drept comercial, de drept international privat, urbanism si legislatia constructiilor, publicitate imobiliara, orice domeniu al dreptului civil fiind în plus ofiter fiduciar.

Notarul este acolo pentru a clarifica problemele si a îsi consilia clientii cu privire la solutia juridica ceea mai adecvata pentru situatia lor si cu privire la consecintele angajamentelor pe care acestia si le asuma. 

Toate informatiile sunt tratate ca fiind confidentiale si sunt supuse la un cod strict de etica.

Aequitas 098.jpg

NOTARUL PUBLIC - UN ACTOR CHEIE IN REINOIREA URBANA

Stefania Zorila, notar public
Rolul notarului public in dezvoltarea imobiliara 
- creator al unei strategii imobiliare

In domeniul dezvoltarii imobiliare acest rol devine mult mai complex, depasind rolul traditional al notarului public de autentificare a actelor de vânzare-cumparare. Notarul public consiliaza dezvoltatorii si investitorii imobiliari, pe tot parcursul desfasurarii proiectului lor, de la planificare si pana la finalizarea unei dezvoltari imobiliare, îi ajuta în stabilirea unei strategii înca de la momentul identificarii imobilului ce urmeaza a fi obiectul dezvoltarii si pâna la livrarea locuintelor catre beneficiarii acestora.

 

Fie ca este vorba de identificarea si ulterior achizitionarea în vederea dezvoltarii imobiliare a unui teren construibil, liber sau ocupat de constructii vechi sau chiar a unei cladiri de condominiu, notarul public  asigura un mediu legal favorabil  pentru fiecare etapa, inclusiv repectarea constrângerilor care decurg din legislatia cu privire urbanism si autorizarea de constructii, mediu, dar si din dreptul coproprietatii si dreptul public.

 

Cunoasterea acestei legislatii permite notarului public sa îsi informeaze clientii cu privire la obligatiile lor si riscurile pe care le asuma în cazul achizitionarii de imobile grevate de diverse servituti, cu risc de expropriere dar si asupra problemelor ridicate de starea solului, a retelelor de utilitati, oferind solutii personalizate si inovatoare pentru a permite realizarea proiectelor.

 

De asemenea, notarul public îsi poate sfatui clientii cu privire la finantarea proiectelor de dezvoltare imobiliara atât pentru dezvoltatorii imobiliari cît si în ceea ce priveste conditiile de acordare a finantarilor pentru potentialii clienii ai acestora. Totodata notarul public isi indruma clientii in vederea asigurarii unei optimizarii financiare a proiectului de dezvoltare, precum si in vederea realizarii unei dezvoltari durabile, fiind în acelasi timp un partener al statului, încasând pentru acesta impozitele generate de veniturile rezultate din transferurilor conexe dezvoltarii imobiliare. 

 

Desigur, asigura respectarea legislatiei privind vânzarea de bunuri imobile si protectia cumparatorilor. 

Notarul public este un actor cheie în reinoirea urbana, in centrul careia sta dezvoltarea imobiliara, oferind siguranta juridica si viziune, colaborind în favoarea dezvoltarii durabile si tranzitiei urbane, folosind mijloacele legale de care dispun pentru organizarea juridica a proiectelor de dezvoltare imobiliara.

profitRO.png

Discover the World

  • Twitter
  • Instagram

INTERVIU Stefania Zorila, Notar public, Aequitas Aviatorilor: ,,Achiziția unui apartament nou sau în curs de edificare,,
IMG_6299_edited.jpg

Aici poți afla mai multe despre Servicii Notariale

bottom of page